Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie wordt ook wel Search Engine Optimization (SEO) genoemd. "Organische zoekresultaten" of "Het linkerrijtje" zijn ook populaire synoniemen voor hetzelfde.

Veel webshops zijn niet goed vindbaar in zoekmachines omdat er in de technische opbouw van de webshop geen of te weinig rekening is gehouden met de werkwijze van een zoekmachine. Een zoekmachine verkrijgt haar zoekresultaten door op regelmatige basis websites te 'spideren'. Dit proces bepaalt waar de website binnen de zoekresultaten wordt gepositioneerd. Tijdens dit proces stuiten zoekmachines vaak op obstakels waardoor een webshop niet of slecht vindbaar is in de zoekmachines.

Vaak ligt de beperking in de manier waarop het webshop platform is geschreven en daar is maar heel lastig wat aan te doen. Dit grijpt immers in op de architectuur van uw webshop software.
Gelukkig heeft Varien voor de start van de ontwikkeling van haar Magento platform gesteld dat SEO-vriendelijkheid een heel belangrijk aspect van de ontwikkeling moest zijn. Met de keus voor Magento kiest u dan voor een platform wat in termen van zoekmachine optimalisatie geen technische beperkingen heeft. Sterker nog, er is op allerlei manieren rekening mee gehouden.

Naast deze technische aspecten is het zaak dat u op de juiste zoekwoorden of keywords wordt gevonden en dan hebben we het over de content van uw website in relatie tot uw doelgroep.
Dit laatste probleem kan worden opgelost door goed zoekwoord research te doen.
Lees meer over zoekwoorden research

Met de toepassing van verschillende technieken kunnen we ervoor zorgen dat uw webshop goede posities krijgt in de normale of organische resultaten van zoekmachine, en uw webwinkel dus vindbaar is. Die vindbaarheid in de zoekmachines is van belang omdat internetgebruikers in toenemende mate webshops zoeken en vinden via zoekmachines. Ieder jaar worden er weer meer zoekopdrachten bij zoekmachines uitgevoerd. Omdat er inmiddels ontzettend veel webshops zijn is het van belang dat uw website vindbaar is en dan natuurlijk het liefst op een zo'n hoog mogelijke positie.
Met gedegen en specialistische kennis op dit gebied kunnen wij uw webshop goed en veilig optimaliseren. Samen met u zorgen wij ervoor dat uw doelgroep u optimaal weet te vinden!

 


Member of W3C Sites dot com Valid XHTML 1.0 Transitional Valide CSS! This website is ACAP-enabled Magento Blog
© LaucaConsultancy 2021