Keyword Research

In het uitdenken van de online marketingstrategie voor uw webshop heeft u uw doelgroep bepaald.
De volgende stap is het bepalen van de te gebruiken keywords. Keyword research is een vitaal onderdeel van uw webshopstrategie. Als u zich voor de verkeerde zoekwoorden positioneert zullen de zoekmachines en de klanten u slecht vinden. Dat kan u webshop zich niet veroorloven.

Middels een brainstormsessie bepalen we op basis van de gekozen strategie en doelgroep een lijst met relevante keywords. Maar we kijken ook naar hoe uw concurrenten zich hebben gepositioneerd.
Op basis van hiervan kunnen weloverwogen keuzes worden gemaakt voor welke zoektermen de webshop geoptimaliseerd gaat worden om de doelgroep zo goed mogelijk te bereiken en zo veel mogelijk traffic te genereren. De keywords waar we uiteindelijk voor kiezen worden continue gebruikt op de daarvoor relevante plaatsen in de webshop content en technische codering.

Om de progressie vast te stellen doen we eerst een 0-meting zodat we de huidige positie van de webshop voor deze keywords in de zoekmachines kennen. Door op vaste intervallen deze meting te herhalen meten we de progressie gedurende het optimalisatieproject en kunnen we tussentijds, waar nodig, nog bijsturen.

Met de in onze Magento webshops aanwezige koppeling naar Google Adwords, Google Analytics en Google Optimizer kunt u zelf ook gaan testen welke keywords voor u het best werken. En kunt u experimenteren met bijvoorbeeld landingpages die specifiek passen bij een zoekwoord. Of vaststellen welke productpagina opbouw het beste werkt in combinatie met een specifiek zoekwoord.
Zo zorgt u ervoor dat u uw webshop optimaal richt op de juiste bezoekers en zullen uw conversieratio's stijgen.


Member of W3C Sites dot com Valid XHTML 1.0 Transitional Valide CSS! This website is ACAP-enabled Magento Blog
© LaucaConsultancy 2021